Nagyon szeretjük a húslevest. Általában csirkéből szoktam
készíteni, de a marha és pulyka leves is nagy kedvenc. Most pulykából készült,
mert ez volt a fagyasztóban. 🙂
Hozzávalók:- 1 db pulyka szárny
- 1 db pulyka alsó comb
- 500 g sárgarépa
- 300 g zellergumó
- 1 kisebb paradicsom
- 1 kisebb tv paprika
- 1/2 csokor petrezselyem zöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 10-15 db fekete bors
- só ízlés szerint
A húst alaposan megmossuk, majd a vöröshagyma, a fokhagyma,
a szemes bors, ízlés szerinti só, és kb. 3-3,5 liter víz hozzáadásával
feltesszük főni egy fazékban. Amikor felforrt, egy kanál segítségével leszedjük
a tetejéről a habot, majd hozzáadjuk a negyedekre szeletelt zöldségeket és a
petrezselymet.
Beletesszük egészben a paradicsomot, a paprikát és a
petrezselyem zöldet, majd minimum 2,5-3 órát főzzük.
Ha sótlannak érezzük,
tehetünk még bele sót.
Cérnametélttel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése