2015. május 27., szerda

Pulyka leves

Nagyon szeretjük a húslevest. Általában csirkéből szoktam készíteni, de a marha és pulyka leves is nagy kedvenc. Most pulykából készült, mert ez volt a fagyasztóban. 🙂

Pulyka leves

Hozzávalók:

  • 1 db pulyka szárny
  • 1 db pulyka alsó comb
  • 500 g sárgarépa
  • 300 g zellergumó
  • 1 kisebb paradicsom
  • 1 kisebb tv paprika
  • 1/2 csokor petrezselyem zöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 10-15 db fekete bors
  • só ízlés szerint

 Elkészítés:

A húst alaposan megmossuk, majd a vöröshagyma, a fokhagyma, a szemes bors, ízlés szerinti só, és kb. 3-3,5 liter víz hozzáadásával feltesszük főni egy fazékban. Amikor felforrt, egy kanál segítségével leszedjük a tetejéről a habot, majd hozzáadjuk a negyedekre szeletelt zöldségeket és a petrezselymet.
Beletesszük egészben a paradicsomot, a paprikát és a petrezselyem zöldet, majd minimum 2,5-3 órát főzzük. 


Ha sótlannak érezzük, tehetünk még bele sót.

Cérnametélttel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése