2015. május 26., kedd

Natúr csirkemell paradicsomos-cukkinis rizzsel

Valami gyors ebédet kellett összeütnöm, mert a pici lányommal ma bagettet sütöttünk. 🙂 Nagyon nagy segítség volt a konyhában, rendületlenül őrizte a dagasztó gépet amíg az dolgozott a tésztával. Fennhangon drukkolt neki, hogy keverje anyának a tésztát. 🙂
Amíg a csöppségem pékeset játszott, én gyorsan összedobtam ezt az egyszerű, de annál finomabb ételt.
 
Natúr csirkemell paradicsomos-cukkinis rizzsel

Hozzávalók:
  • 400 g csirkemell
  • só, bors, őrölt kömény
  • 6 ek. olíva olaj
  • 1 közepes cukkini
  • 3 db paradicsom
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • 300 g párolt rizs
  • 2 ek. paradicsom püré
  • 1 ek. cukor

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát 2 ek. olíva olajon megpirítjuk.

Rátesszük az apró kockára vágott hámozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. 

Beletesszük az apró kockára vágott cukkinit, a paradicsom pürét, a felaprózott bazsalikomot és megszórjuk egy kis cukorral. Amikor minden megpuhult, belekeverjük a rizst.

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd 4 ek. olíva olajon arany barnára sütjük. A zöldséges rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése