A férjem nagyon szereti a calzoné-t. Sokszor készítem neki a
hagyományos, nagy alakú verziót, de ezek a kicsik is nagyon elnyerték a tetszését. A
kislányom is szívesebben eszi, mint a nagyot, mert könnyebben meg tudja fogni a
kis kezében és csak harapni kell. :)
![]()  | 
| Mini calzone | 
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500g finomliszt
 - 240 ml langyos víz
 - 1 csomag porélesztő
 - 1 ek. méz
 - 2 tk. só
 - 2 tk. fokhagymapor
 - 2 ek. olíva olaj
 
A töltelékhez:
- 1 közepes fej vöröshagyma
 - 1 doboz konzerv kukorica
 - 250 g gépsonka
 - 300 ml tetszőleges pizza szósz
 - 250 g reszelt sajt
 
A langyos vízben alaposan elkeverünk 2 ek. mézet és
hozzáadjuk a porélesztőt, majd felfuttatjuk.
Közben kimérjük a lisztet, és belekeverjük a többi
hozzávalót. Beletesszük a felfuttatott élesztőt, majd az egészet alaposan
összegyúrjuk. Nem kell keleszteni! 
A töltelékhez összekeverjük az apró kockára vágott hagymát,
sonkát, a kukoricát és a pizza szószt. A szószból pár kanállal félre teszünk a
calzone tetejére.
A tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd kb. 15x15 cm-es
négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére teszünk egy púpozott ek. tölteléket és
egy nagy csipet reszelt sajtot, majd háromszög alakúra formázzuk és a szélein behajtogatjuk.
A calzoné-k tetejét megszurkáljuk villával, lekenjük egy
kevés szósszal és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen
rá nem pirul.





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése