A férjem nagyon szereti a calzoné-t. Sokszor készítem neki a
hagyományos, nagy alakú verziót, de ezek a kicsik is nagyon elnyerték a tetszését. A
kislányom is szívesebben eszi, mint a nagyot, mert könnyebben meg tudja fogni a
kis kezében és csak harapni kell. :)
Mini calzone |
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500g finomliszt
- 240 ml langyos víz
- 1 csomag porélesztő
- 1 ek. méz
- 2 tk. só
- 2 tk. fokhagymapor
- 2 ek. olíva olaj
A töltelékhez:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 doboz konzerv kukorica
- 250 g gépsonka
- 300 ml tetszőleges pizza szósz
- 250 g reszelt sajt
A langyos vízben alaposan elkeverünk 2 ek. mézet és
hozzáadjuk a porélesztőt, majd felfuttatjuk.
Közben kimérjük a lisztet, és belekeverjük a többi
hozzávalót. Beletesszük a felfuttatott élesztőt, majd az egészet alaposan
összegyúrjuk. Nem kell keleszteni!
A töltelékhez összekeverjük az apró kockára vágott hagymát,
sonkát, a kukoricát és a pizza szószt. A szószból pár kanállal félre teszünk a
calzone tetejére.
A tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd kb. 15x15 cm-es
négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére teszünk egy púpozott ek. tölteléket és
egy nagy csipet reszelt sajtot, majd háromszög alakúra formázzuk és a szélein behajtogatjuk.
A calzoné-k tetejét megszurkáljuk villával, lekenjük egy
kevés szósszal és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen
rá nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése