2015. május 18., hétfő

Csupa csoki csemege

Kellett valami édesség a hétvégén. 

Nem nagyon volt időm nagy felhajtást csapni, úgyhogy erre a finom csokis piskótára esett a választásom. Kicsit felturbóztam, így kívül-belül csupa csoki lett, a kislányom és a párom nagy örömére. 🙂 

Ez a mennyiség csak fél adag, tehát aki nagyobb családnak készíti, nyugodtan duplázhat!

Csupa csoki csemege
 
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 125 g cukor ( én most barna cukorból készítettem)
  • 3 ek. víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 70 g fehérliszt+30 g kakaópor (ha valaki nem szereti kakaósan a piskóta tésztát, ki is hagyhatja, de akkor a kakaó mennyiségét liszttel kell pótolni, tehát 100 g lisztre van szükség kakaópor nélkül)
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • csipet só
  • 150 g csokoládé (lehet bármilyen csoki, ét, tej vagy fehér. Én most kinder tojást törtem bele, mert rengeteg volt itthon belőle, ugyanis a kislányom napi fogyasztó és néha csak a játék érdekli, én meg spájzolom a csokit 🙂)
  • 1-2 marék díszítő csoki
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.

A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.

A masszába forgatjuk a tojás fehérje habot, majd belekeverjük a kb 1 centis darabokra vágott csokit.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (én egy kis vajat is kentem a papírra, biztos ami biztos alapon 🙂), majd belesimítjuk a masszát.

A tetejét megszórjuk csoki drazséval, vagy bármilyen díszítő csokival ami bírja a sütést. Én a múltkor olyan csoki dekorációt vettem, ami muffinra vagy cupcake-re való. Apró csoki darabkák, szivecskés, vagy golyó formájúak és nagyon jól bírják a sütést, nem olvadnak szét.

175-180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A tepsi mérete: 30 cm x 15 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése