Kellett valami édesség a hétvégén.
Nem nagyon volt időm nagy
felhajtást csapni, úgyhogy erre a finom csokis piskótára esett a választásom.
Kicsit felturbóztam, így kívül-belül csupa csoki lett, a kislányom és a párom
nagy örömére. 🙂
Ez a mennyiség csak fél adag, tehát aki nagyobb családnak készíti, nyugodtan duplázhat!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 125 g cukor ( én most barna cukorból készítettem)
- 3 ek. víz
- 1/2 csomag sütőpor
- 70 g fehérliszt+30 g kakaópor (ha valaki nem szereti kakaósan a piskóta tésztát, ki is hagyhatja, de akkor a kakaó mennyiségét liszttel kell pótolni, tehát 100 g lisztre van szükség kakaópor nélkül)
- vaj a tepsi kikenéséhez
- csipet só
- 150 g csokoládé (lehet bármilyen csoki, ét, tej vagy fehér. Én most kinder tojást törtem bele, mert rengeteg volt itthon belőle, ugyanis a kislányom napi fogyasztó és néha csak a játék érdekli, én meg spájzolom a csokit 🙂)
- 1-2 marék díszítő csoki
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját és a cukrot habosra
keverjük egy robotgéppel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipet só
hozzáadásával.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a
vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.
A masszába forgatjuk a tojás fehérje habot, majd
belekeverjük a kb 1 centis darabokra vágott csokit.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (én egy kis vajat is
kentem a papírra, biztos ami biztos alapon 🙂), majd belesimítjuk a masszát.
A tetejét megszórjuk csoki drazséval, vagy bármilyen díszítő
csokival ami bírja a sütést. Én a múltkor olyan csoki dekorációt vettem, ami
muffinra vagy cupcake-re való. Apró csoki darabkák, szivecskés, vagy golyó formájúak
és nagyon jól bírják a sütést, nem olvadnak szét.
175-180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A tepsi mérete: 30 cm x 15 cm
A tepsi mérete: 30 cm x 15 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése