2023. január 28., szombat

Zsebes tarja

 Nagyon szép, és elég nagy darab sertés tarját sikerült vennem egész jutányos áron. Így a felét eltettem a fagyasztóba, a maradék darabból pedig úgy döntöttem, hogy zsebes husi lesz.

Általában ezt az ételt karajból szokás készíteni, de én azt picit száraznak találom. Persze attól még az is nagyon finom, de most adva volt a hús, így lett nekünk zsebes tarjánk egy kis vele sült krumplival. 🙂


Zsebes tarja


Hozzávalók:

     • 1200 g sertés tarja 

     • só, bors, őrölt kömény 

     • 1 csipet őrölt pirospaprika 

     • 100 g bacon szalonna

     • 2 db közepes paradicsom 

     • 1 db nagyobb Tv paprika 

     • 2 közepes fej vöröshagyma 

     • 1/2 fej fokhagyma 

     • 5-6 ek olíva olaj 

     • 1000 g kisebb szemű burgonya 

Elkészítés:

A tarját kb. ujjnyi vastagon bevagdossuk. Nem vágjuk át teljesen, csak "zsebeket" készítünk rá. 


A húst (a zsebekben is) ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.

A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd a bacon szeletekkel együtt a húson vágott zsebekbe rakosgatjuk őket. 


Egy kiolajozott hőálló tálba tesszük és meglocsoljuk olíva olajjal. Természetesen más zsiradékot is lehet használni. 

A burgonyát megtisztítjuk és félbe vágjuk. 
Ízlés szerint sózzuk és a hús mellé tesszük. Ezt is meglocsoljuk egy kis olíva olajjal. 


Lefedjük a sütő tálat és hőlégkeveréses 185°C-os sütőben kb. 2 óra alatt megsütjük. 

Én kb. 30 percenként átforgattam a krumplit, hogy mindenhol piruljon.

Ha elkészült a zsebes tarjánk, tetszőleges salátával vagy savanyúsággal tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése