2022. október 17., hétfő

Csőben sült spenótos burgonya

Nálunk ma van az őszi szünet utáni első tanítási nap. Ilyenkor mindig olyasmit készítek, amit a kislányom nem szeret, hiszen olyasmit a szünet alatt nem főzök. Ma pedig már az iskolában ebédel, úgyhogy készülhet a "mumus " ebéd. 😄

Ma a spenótra esett a választásom, amit a lányommal nem etetek meg, viszont a férjemmel imádjuk. 

A szokásos spenót-főtt krumpli-tükörtojás kombóhoz ma nem volt kedvem, így egy csőben sült változatát készítettem el. 


Csőben sült spenótos burgonya 


Hozzávalók (2 személyre):

     • 5 db nagyobb burgonya

     • 1 tk olíva olaj 

     • 150 g fagyasztott spenót 

     • 150 ml főzőtejszín 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • só, bors ízlés szerint 

     • 2 marék reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonyát cikkekre vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Nem kell túl puhára, ha bele megy a kés hegye, akkor már jó. 

Egy edényben felhevítjük az olajat, majd megfuttatjuk rajta a spenótot. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a főzőtejszínt, majd alacsony lángon rotyogtatva pár perc alatt összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A főtt burgonyát egy hőálló tálba tesszük. Ráöntjük a spenótot, majd megszórjuk reszelt sajttal. 

Előmelegített 220°C- os sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése