2022. június 6., hétfő

Epres-vaníliás álom

 Ez a frissítő, könnyű süti egy igazi finomság, ami magában rejti a nyár ízét. 

Jó tulajdonsága, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt, és igazából csak a hűtési idő, ami kicsit hosszabb. 

Aki szereti a gyümölcsös sütiket annak jó szívvel ajánlom ezt az édességet, garantálom, hogy nem fog csalódni. 😊


Epres-vaniliás álom 



Hozzávalók:

     • 20 db babapiskóta 

     • kb. 250 ml tej

Az epres réteghez:

     • 450 g eper

     • 1-2 ek kristálycukor 

     • 50 ml víz 

     • 10 db zselatin lap (ha van, piros legyen)

A vaníliás krémhez:

     • 1 l tej

     • 3 csomag vaníliás pudingpor 

     • 20 db édesítő tabletta (ízlés szerint kristálycukorral is helyettesíthető)

     • pár csepp vanília kivonat 

     • 100 g vaj

A tetejére:

     • 400 ml habtejszín 

     • 1 mk por Eritrit (porcukor is lehet)

     • 2 csomag habfixáló 

     • reszelt csokoládé 

Elkészítés:

A babapiskótákat megforgatjuk a tejben, majd egy 24 x 24 cm-es kapcsos formába sorakoztatjuk őket. 
Jó szorosan fektessük le őket, nem baj ha picit összenyomódnak.


Az epret egy késes aprítóba tesszük a vízzel együtt, és pépesre daráljuk. 

A zselatin lapokat vízbe áztatjuk.
Az eper pépből kiveszünk egy fél csészényit és fél percre a mikróba tesszük. 

Az alaposan kinyomkodott zselatin lapokat csomómentesre keverjük a felmelegített eper péppel, majd visszaöntjük a többi eperhez.


Amikor az eper teljesen kihűlt, ráöntjük a babapiskóta tetejére és dermedésig hűtőbe tesszük. (Ez kb. 1-2 óra) 


Ezután elkészítjük a vaníliás krémet. 
A tejet felmelegítjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a pudingport. Folyamatosan kevergetve készre főzzük. 

A forró pudingba keverjük a vajat és a vanília aromát, majd félretesszük kihűlni. 

Ezután a pudingot az epres rétegre tesszük és tovább hűtjük a süteményt. (Kb. 1 óra)


A tejszinhabot kemény habbá verjük az édesítővel és a habfixálóval, majd a süti tetejére simítjuk. 
Csokit reszelünk rá és fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése