2022. február 13., vasárnap

Diós krémes (fehér liszt és cukormentes)

Már egy ideje valami finom sütire vágytam, de a diétám miatt meg kell gondolnom, hogy mit engedélyezek magamnak. Valami olyasmit akartam készíteni, amiből meg tudok enni úgy egy adagot, hogy nem okoz túl nagy lelkiismeret furdalást. 🙂

Így született meg ez a süti, ami cukormentes, fehér liszt mentes és nagyon finom. 🙂 

Diós krémes
(fehér liszt és cukormentes)

Hozzávalók:

A piskótához:

     • 2 tojás 

     • 1 csipet só 

     • 120 g Eritrit 

     • 100 g tejföl 

     • 40 g puha vaj

     • 80 g teljes kiőrlésű búzaliszt

     • 80 g darált dió 

     • 1 csomag sütőpor 

A tepsi kikenéséhez:

     • 1 ek vaj

     • 2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt

A vaníliás krémhez:

     • 700 ml tej

     • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

     • 15 szem édesítő tabletta 

     • 130 g vaj

A habhoz:

     • 400 ml habtejszín 

     • 1 tk Eritrit 

     • 1 csomag habfixáló 

A díszítéshez:

     • 2-3 ek étcsokoládé reszelék (ez lecserélhető darált dióra is )

Elkészítés:  

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. 

A sárgáját habosra keverjük az Eritrittel, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Ezekkel is kikeverjük. 
Beletesszük a lisztet, a sütőport és a diót, majd összekeverjük. 

A lisztes keverékbe forgatjuk a felvert tojásfehérjét. 

Egy tepsit kikenünk vajjal és megszórjuk liszttel. Ebbe simítjuk a masszát. 
Nálam a tepsi mérete 28x19 cm és 7 cm magas. 

180°C-os előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez egy lábasba öntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingport, majd sűrű pudingot főzünk belőle. 
Amikor elkészült, egy habverő segítségével a forró pudingba keverjük a vajat. Félre tesszük kihűlni. 

A kihűlt piskótára simítjuk a pudingos krémet, majd pár órára hűtőbe tesszük dermedni.

Amikor alaposan lehűlt a süti, felverjük a tejszínt a habfixálóval és az édesítővel. 

A habot szépen eloszlatjuk a süti tetején, majd csokit reszelünk rá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése