2022. január 13., csütörtök

Sütőben sült túrógombóc (diétás)

Volt egy doboz túró a hűtőben, amit eredetileg körözöttnek szántam. Ahogy teltek a napok, elszállt az ihletem, úgyhogy nem készült el a körözött. 🤷🏼‍♀️

A férjemnek viszont akut édesség ehetnéke támadt, de vigyázva a vonalaira, nem akart sütit enni. 😁

Így egy kis keresgélés után rátaláltam erre a receptre, amit mindenkinek jó szívvel merek ajánlani. 

Könnyű, finom, egyszerű elkészíteni és még diétázók is fogyaszthatják. 

Kell ennél több? 🙂

Sütőben sült túrógombóc (diétás)

Hozzávalók:

A gombóchoz:

     • 250 g tehéntúró 

     • 60 g teljes kiőrlésű lisztből készült vajas keksz

     • 1 tojás 

     • 1 csipet só 

     • 50 g Eritrit (természetesen ízlés szerint változtatható)

     • 1/2 citrom reszelt héja 

Az öntethez:

     • 300 g tejföl 

     • 2 ek citromlé 

     • 1 tojás 

     • 1 tk vanília kivonat

     • 20 g Eritrit 

Elkészítés:

A túrót egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojássárgáját, az Eritritet, és a citromhéjat. 
Egy villával alaposan összetörjük. 

A kekszet aprító gépbe tesszük, összetörjük, majd a túróhoz keverjük. 


A tojásfehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a túrós masszába forgatjuk. 


A masszából gombócokat formázunk és egy magasabb falú hőálló tálba tesszük. Nekem ebből a mennyiségből 6 közepes gombóc lett.


Az öntethez valókat egy habverő segítségével összekeverjük, majd rá öntjük a gombócokra.


Előmelegített,  hőlégkeveréses 170°C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. 


Tálaláskor díszítés gyanánt megszórjuk egy kevés por állagú Eritrittel.




A receptet a Gastrohobbi oldalán találtam. (Ezer hála érte! 🙂) 
A mennyiségeket a saját ízlésünk szerint változtattam. 
Az eredeti receptet itt találjátok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése