2021. szeptember 6., hétfő

Savanyú leves

Leves rajongó lévén sokféle levest főztem már. Ez a savanyú leves az egyik kedvencem. Nem csak azért, mert nagyon finom, hanem azért is, mert gyorsan elkészül. 

A savanyú levest többféle módon is elkeszíthetjük. Ez, amit most mutatok egy leegyszerűsített verzió, a rohanós hétköznapokra pont megfelelő. 🙂

Savanyú leves


Hozzávalók:

     • 1 ek olíva olaj 

     • 150 g csirkemell filé 

     • 3 gerezd fokhagyma

     • 250 g sárgarépa 

     • só, bors

     • 1 ek házi ételízesítő 

     • 3 ek Basmati rizs 

     • 750 ml víz 

     • 2 ek snidling 

     • 100 ml főzőtejszín

     • 1 ek citromlé 

Elkészítés:

Egy fazékban felhevítjük az olajat és elkezdjük benne sütni a falatnyi kockára vágott csirkemellet, sárgarépát és a reszelt fokhagymát. 

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel. 

Amikor a hús kifeheredett, az edénybe tesszük a rizst. Alaposan összekeverjük és felöntjük vízzel. 

A snidlinget apróra vágjuk és a leveshez adjuk. 

20-25 percig közepes lángon főzzük a levest. Időnként keverjük meg, hogy a rizs ne tudjon letapadni az edény aljára. 

A leveshez adjuk a főzőtejszínt, és forraljuk pár percig. 

A főzés végén lehúzzuk az edényt a tűzről, majd ízlés szerint adunk hozzá citromlevet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése