2021. szeptember 12., vasárnap

Hatlapos

Ez a sütemény a kislányom kedvence. Ünnepek alkalmával kötelező elkészíteni, mert számon kéri rajtam. 🙂  Legutóbb a névnapja alkalmából sütöttem. 🌸🥰

Igazából csak a lapok sütése igényel több időt, viszont ezen felül nem kell sokat bíbelődni vele.

Aránylag olcsó sütemény, mégis nagyon finom. Csak ajánlani tudom annak, aki még nem próbálkozott meg vele. 🙂

Az alábbi recept csak fél adagra szól, tehát aki egy teljes nagy tepsi süteményt szeretne készíteni, az duplázza meg a mennyiségeket!



Hatlapos

Hozzávalók:

A tésztához:

     • 300 g liszt (nekem kb. 70 g még belement)

     • 1 tojás

     • 70 g Rama

     • 70 g porcukor

     • ½ cs. Szalakáli

     • 100 ml tej

A krémhez:

     • 600 ml tej

     • 75 g liszt

     • 75 g cukor

     • 240 g Rama

     • 300 g porcukor

     • 2 ek kakaópor

Elkészítés:

A szalakálit feloldjuk a tejben.
Egy tálba öntjük az összes hozzávalót, majd alaposan összegyúrjuk. Puhább, de jól formázható, nem ragadós tésztát kell kapnunk. Ha túl lágynak érezzük, tegyünk még hozzá lisztet!
A tésztát 3 részre osztjuk.

Minden darabot lisztezett felületen kinyújtunk, és egy tepsi hátlapjára helyezünk. 

Előmelegített 180°C-os sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A tepsi mérete 37 x 25 cm.

Ha a tészta lapok kihűltek, óvatosan két részre vágjuk őket. Így 3 helyett 6 lap lesz belőle. 
Azért csináltam így, mert most nem akartam túl nagy adagot készíteni. Aki egy teljes tepsire való süteményt szeretne, az duplázza meg az adagokat!

A krémhez a lisztet és a cukrot egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük. Amikor elkészült, félre tesszük és kihűtjük.

Egy tálban a Rama-t, a porcukrot és a kakaót habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.

Tálcára tesszük az első lapot, majd rákenjük a krém 1/6 részét. Megint tésztalap jön és megint krém. A tetejére krém kerüljön!
Én egy éjszakára hűtőbe tettem, addigra szépen megpuhult a tészta. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése