2021. június 22., kedd

Szalonnás-zöldséges tészta

 Ismét kutattam a hűtő mélyén, és összeszedtem néhány kedvencemet, amiből egy tészta szószt készítettem. 

Az a jó ebben a receptben, hogy bármilyen nekünk tetsző zöldséget használhatunk, ki mit talál a hűtőben.

A húsos szalonna is lecserélhető csirke húsra, sonkára, de akár egy kis kolbászra is. Ugyanígy a tészta is tetszés szerint változtatható. 

Szalonnás-zöldséges tészta 

Hozzávalók:

     • 250 g száraztészta 

     • 2 ek olíva olaj 

     • 1 fej vöröshagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • 125 g húsos szalonna (az enyémben inkább hús volt, mint zsír)

     • só,  bors

     • 1 db piros kápia paprika 

     • 1 közepes cukkini

     • 250 ml főzőtejszín 

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük. 

Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne sütni az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. 

Amikor a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát. 

Enyhén sózzuk, borsozzuk. 

Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és az apróra vágott cukkinit.

Felöntjük kb. 100 ml vízzel, majd addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Ez hamar megvan, kb. 5-10 percet vesz igénybe. 

A végén ráöntjük a főzőtejszínt és pár perc alatt összeforraljuk. 

A szószhoz keverjük a tésztát és forrón tálaljuk. 

Egy kis reszelt sajttal megszórva még finomabb. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése