2021. június 14., hétfő

Milánói csirkemell

A Milánói csirkemellet nevezhetjük akár a Milánói sertésborda kisöccsének is. Igazából szerintem mindkettő nagyon finom, bár a sertés bordából jóval ízletesebb rántott hús készíthető. 

Mai ebédünk a maradék mentés jegyében született, mivel a hétvégéről maradt egy szép adag milánói és néhány szelet rántott csirkemell. 

Mielőtt bárki a szívéhez kapna, hogy a tegnapi rántott csirkemell cipőtalp lett mára, azt szeretném megnyugtatni. 🙂 Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy kombinált mikró boldog tulajdonosa vagyok. Így ha az előző napi rántott húst beteszem "crispy" fokozatra, 5-7 perc alatt olyanra melegíti a rántott húst, mintha akkor sütöttem volna frissen.  

Szóval össze eresztettem a hétvégi finomságokat, és bátran mondhatom, hogy fejedelmi ebéd lett belőle. 🙂

Milánói csirkemell 


Hozzávalók: (4 személyre)

A Milánói makarónihoz:

     • 3 ek olíva olaj 

     • 1 nagy fej vöröshagyma 

     • 400 g gépsonka 

     • 400 g csiperke gomba 

     • 5 ek zöldséges ízesítésű paradicsompüré 

     • 500 ml passzírozott paradicsom 

     • só, bors

     • 2 ek morzsolt oregánó 

     • ízlés szerint kristálycukor (nálam 1 ek volt)

     • 100 ml víz 

     • 500 g makaróni vagy bármilyen más tészta amilyet szeretünk (nekem most bavette             tészta volt itthon)

A rántott csirkemellhez:

     • 4 szelet csirkemell

     • só, bors

     • fokhagymapor (ezt ki is hagyhatjuk, én nagyon szeretem 🙂)

     • liszt

     • tojás 

     • zsemlemorzsa (én most Pankó morzsát használtam, amitől csodás, ropogós lesz a hús        bundája)

     • olaj a sütéshez 

A tálaláshoz:

     • reszelt sajt 

Elkészítés:

Egy magasabb falú serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat és üvegesre pirítjuk benne a kockára vágott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk oregánóval. 

Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és addig pirítjuk, amíg a gomba nedvesség tartalma nagyjából eltűnik. 

A serpenyőbe tesszük a kockára vágott sonkát és azt is kissé átpirítjuk. 

Bele kanalazzuk a paradicsompürét, felöntjük egy kevés vízzel és alaposan összekeverjük. 

Ezután hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és ízlés szerint kristálycukrot, majd kb. 15 percig alacsony lángon főzzük. 

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd az elkészült szószba keverjük. 

A csirkemell szeleteket sózzuk,  borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. 

A szokásos módon bepanírozzuk és forró olajban megsütjük. 

Tálaláskor szedünk egy szép adag tésztát a tányérunkra, megszórjuk reszelt sajttal, majd a rántott húst mellé helyezzük. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy jóízűen elfogyasztjuk. 😊


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése