2021. június 8., kedd

Gombás-csirkés tészta

 Ez a recept kiváló a hétköznapokra, mert kb. 1 óra alatt ínycsiklandó ételt varázsolhatunk az asztalra. 

Én részemről imádom a gombát, de aki nem kedveli, az bármilyen tetszőleges zöldséggel lecserélheti. Tehetünk bele borsót, répát, zöldbabot, kaliforniai paprikát, vagy amit szeretünk. 

A tészta is ízlés szerint cserélhető, én azért készítettem makarónival, mert a kedvencem. 😊

Gombás-csirkés tészta 

Hozzávalók:

     • 2 ek. olíva olaj 

     • 1 nagy fej vöröshagyma

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • 1 ek. házi ételízesítő (természetesen ízlés szerint sóval is helyettesíthető)

     • 1/2 mk. őrölt feketebors 

     • 1/2 tk. őrölt kömény 

     • 1 ek. morzsolt majoránna 

     • 1 tk. őrölt pirospaprika 

     • 50 ml. víz 

     • 300 g. csirkemell filé 

     • 300 g. csiperke gomba 

     • 3 ek. liszt 

     • 200 ml. tej

     • 150 ml. főzőtejszín 

     • 300 g. tetszőleges száraz tészta (én makarónit használtam)

Elkészítés:

Egy magas falú edényben felhevítjük az olajat és elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát.

Hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük 50 ml hideg vízzel. Kb. 15 percig alacsonyabb lángon főzzük. Ha túl gyorsan elfőne alóla a nedvesség, akkor pici vízzel pótolhatjuk. 

A csirkemellet kockára vágjuk és a hagymákhoz adjuk. A gombát szeletekre vágjuk és azt is az edénybe tesszük. Magasabb lángon kevergetve átpirítjuk. A hús és a gomba levet fog engedni, abban fog megfőni az étel. Ha kevésnek találjuk a nedvességet az étel alatt, pici vízzel pótoljuk. Kb. 20 percet főzzük. 

Amikor megpuhult minden, egy edényben összekeverjük a tejet, a tejszínt és a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett, apránként az ételhez adjuk. Egyet forralunk rajta, és készen is van. 

A tésztát sós vízben puhára főzzük, majd a gombás csirkéhez keverjük. 
Frissen, melegen tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése