2021. április 11., vasárnap

Sajttal-sonkával töltött karaj

Ma egy számomra tökéletes vasárnapi ebédet készítettem, amit egyébként bármikor meg tudnék enni, nem csak vasárnap. 😁

Nem csak azért szeretem, mert nagyon finom, hanem azért is, mert szinte bármivel meg tölthetjük. A fantáziánkra van bízva, hogy milyen finomságot használunk a készítéséhez. 

Én szoktam készíteni gombával, sült paprikás sajtkrémmel, baconnal, aszalt paradicsommal, füstölt sonkával, kolbásszal stb. Egy a közös mindegyikben, hogy sajt mindig kerül bele, bármilyen tölteléket is választok. 

Sajttal-sonkával töltött karaj

Hozzávalók:

     • 8 szelet hosszú karaj

     • 8 ek liszt

     • 4 tojás 

     • 8-10 ek zsemlemorzsa 

     • 8 szelet gépsonka 

     • 8 szelet sajt 

     • só, bors, fokhagymapor

     • kb. 500 ml olaj a sütéshez 


Elkészítés:

A hús szeleteket klopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. 

A sonka és sajt szeleteket a hús egyik felére tesszük, majd rá hajtjuk a hús másik felét. Ha szükséges, rögzíthetjük fogpiszkálóval, vagy hústűvel.

A szokásos módon bepanírozzuk a húsokat. Liszt - tojás - zsemlemorzsa. 

Bő olajban kisütjük. 
Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy nagyon forró olajba teszem a húsokat és addig sütöm így, amíg színt nem kapnak. Ez kb. 1 perc. Ezután lejjebb veszem a lángot és készre sütöm. Így kisebb eséllyel folyik ki a sajt, mert az elején a forró olajban hirtelen kérget kap. A sütés során én többször meg szoktam fordítani a húsokat. 
Amikor elkészültek, papírtörlőre tesszük őket. 

Most kukoricás rizzsel és uborka salátával tálaltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése