2021. április 24., szombat

Kókuszkocka

 A kókuszkocka már gyermekkoromban az egyik kedvenc sütim volt. Anyukám jópárszor elkészítette, és most felnőtt koromban én is követem a példáját. 🙂 A családban mindenki nagyon szereti, bármikor készítem, pillanatok alatt elfogy.

Jó tulajdonsága még, hogy aránylag gyorsan kész van, bár sokan nem szeretik a csokimázas pepecselést. Én viszont imádom! 😁

Kókuszkocka 

Hozzávalók:

A tésztához:

     • 400 g liszt

     • 200 g kristálycukor 

     • 100 g puha vaj

     • 3 ek méz 

     • 2 tojás 

     • 2 csomag vaníliás cukor 

     • 1 csomag sütőpor 

A csoki mázhoz:

     • 200 g porcukor

     • 200 g vaj

     • 3 ek cukrozatlan kakaópor 

     • rumaroma

A forgatáshoz:

     • 300 g kókuszreszelék

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. 

Előmelegített 175°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A tepsi mérete: 38x25x4 cm. Készíthetjük kisebb tepsiben is, akkor magasabb lesz a piskóta. 

Amíg sül a tészta, elkészíthetjük a csoki mázat. A máz hozzávalóit egy kisebb, magasabb falú edénybe tesszük, majd közepes lángon felolvasztjuk. 

Az elkészült, nagyjából kihűlt piskótát téglalap alakú darabokra vágjuk. Először megforgatjuk a csoki mázban, aztán a kókuszreszelékben.

Tálcára tesszük a kész darabokat és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután kicsit megdermed a máz, így nem maszatol fogyasztás közben. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése