2021. április 1., csütörtök

Darált húsos rakott burgonya

 Mai kreálmányom a maradék mentés jegyében született. Mindenből egy kevés volt a hűtőben, viszont krumpliból volt bőven. 

Így megszületett a "mindentbele" ebédünk, ami nagyon finomra sikeredett.

Ééés a hűtőből is eltűntek a maradékok. 👍🙂

Darált húsos rakott burgonya 


Hozzávalók:

A burgonya főzéséhez:

    • 1000 g burgonya

    • 1 ek só

A raguhoz:

     • 2 ek olaj

     • 2 közepes fej vöröshagyma

     • 2 gerezd fokhagyma

     • ½ db piros kaliforniai paprika

     • 250 g sertés darált hús

     • 1 mk só

     • 2 csipet bors

     • 1 tk pirospaprika

     • 1 ek majoránna

     • 1 ek ételízesítő (Ízvarázs)

     • 50 g bacon

     • 140 g csemege kukorica

     • 200 g ömlesztett sajt

     • 120 ml főzőtejszín

A rétegezéshez:

     • 4 db főtt tojás

A tetejére:

     • 200 g tejföl

     • 30 g parmezán

     • 125 g mozzarella

     • 2 csipet só

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük.

Az olajon elkezdjük pirítani a kockára vágott bacont, vöröshagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a darált húst és a kaliforniai paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, pirospaprikával és ételízesítővel. Adunk hozzá egy kevés vizet, majd az egészet készre főzzük.

Beletesszük az ömlesztett sajtot, a kukoricát és a főzőtejszínt, majd még pár percig forraljuk. 
A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és alaposan összekeverjük.

A burgonyáról és a tojásról lepucoljuk a héját és karikára szeleteljük. Nekem most elég apró szemű krumplim volt, így nagy kényelmesen a tojásszeletelővel tudtam felvágni. 🙂

Egy sütőtál aljára teszünk a húsos raguból egy keveset, majd teszünk rá egy réteg krumplit. Utána megint ragut teszünk, rá pedig főtt tojást. Így folytatjuk, amíg tartanak az alapanyagok.

A végén ráöntjük a tejfölt, amit picit meg is sózhatunk. Ráreszeljük a mozzarellát és a parmezánt. Itt más sajtot is használhatunk, mindenkinek az ízlésére van bízva. 

Előmelegített 200°C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése