2021. április 16., péntek

Csirkés karfiol diétásan

Ma újra egy diétás étellel jelentkezem, mert számomra most ennek van itt az ideje. 🤷🏼‍♀️ Ettől függetlenül nem kell megijedni, nagyrészt ezek után is leginkább "normális" kaják lesznek feltéve a blogra. 😀

Szóval, gyönyörű karfiolt kaptam ma, és mivel csak magamnak főztem, így egy kisebbet vettem. Még így is enni fogom minimum 2 napig, mert a csirkemellel dúsítva igazán laktató ételt kaptam.

Én nagyon szeretem a karfiolt, minden formájában bármikor megeszem. Aki viszont nem kedveli, az lecserélheti bármely más zöldségre. 🙂

Csirkés karfiol diétásan 

Hozzávalók:

     • 500 g karfiol (megtisztítva, rózsáira szedve)

     • 350 g csirkemell filé 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • 2 ek házi ételízesítő (sós)

     • bors, őrölt kömény 

     • 2 db tojás 

     • 70 g Philadelphia light krémsajt 

     • 60 g reszelt sajt light 

     • csipet szerecsendió 

     • 2 ek aprított metélőhagyma 

Elkészítés:

A karfiolt kb. 10 percig főzzük. A főzővízbe teszünk 1 evőkanál ételízesítőt. Én házit használok, de helyettesíthető sóval is. Ha elkészült, leszűrjük és félre tesszük. 

A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk és egy tapadás mentes serpenyőbe tesszük. 
Rá reszeljük a fokhagymát és megszórjuk 1 evőkanál ételízesítővel, ízlés szerint borssal és őrölt köménnyel. A karfiol főző vízéből rá merünk 2 evőkanállal és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, akkor a felesleges lé nagyját még fedő nélkül elsütjük. 

Egy tálkába ütjük a tojásokat, hozzá adjuk a krémsajtot, majd csomómentesre keverjük. Én ehhez egy kisebb habverőt használtam. Szórunk bele egy kevés szerecsendiót, és bele keverjük a metélőhagymát. Ha szükséges, picit meg is sózhatjuk. (Én nem sóztam.)

Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük és óvatosan - hogy a karfiol ne törjön - össze forgatjuk. 

Az egészet egy hőálló tálba tesszük és megszórjuk reszelt sajttal. Mivel a sütőtálat sem olajozzuk, így olyat válasszunk, amiben nem fog leégni az étel. Erre pl. egy kerámia tál, vagy egy jénai pont megfelel.

Előmelegített, hőlégkeveréses 180°C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt már megpirult a tetején. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése