Sokak kedvelik az olyan ételeket, amelyekben a hús valamilyen gyümölccsel van ízesítve. Én személy szerint nem vagyok oda az ilyen fogásokért, kivéve ezt a sajtos-almás csirkemellet.
Ezt kifejezetten szívesen eszem, bár magamtól soha nem jut eszembe, hogy elkészítsem. A férjem az, aki időnként kéri. 🙂
Nem csak azért szeretem, mert nagyon finom, hanem azért is, mert egy diétába is könnyedén beilleszthető.
Én általában párolt rizzsel szoktam tálalni, de most a diétám miatt egy egészségesebb alternatívaként bulgurt készítettem hozzá.
• 450 g csirkemell
• 2 db alma
• só, bors
• őrölt kömény (elhagyható)
• 150 g reszelt sajt
• 1 ek olíva olaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy olajjal kikent sütő tálba fektetjük a hús szeleteket.
Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, majd kb. fél centi vastag karikákra vágjuk. Ráhelyezzük őket a húsok tetejére.
Ezután minden szeletet bőven megszórunk reszelt sajttal.
Előmelegített, hőlégkeveréses 180°C -os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése