2021. április 15., csütörtök

Almás-sajtos csirkemell

Sokak kedvelik az olyan ételeket, amelyekben a hús valamilyen gyümölccsel van ízesítve. Én személy szerint nem vagyok oda az ilyen fogásokért, kivéve ezt a sajtos-almás csirkemellet. 

Ezt kifejezetten szívesen eszem, bár magamtól soha nem jut eszembe, hogy elkészítsem. A férjem az, aki időnként kéri. 🙂

Nem csak azért szeretem, mert nagyon finom, hanem azért is, mert egy diétába is könnyedén beilleszthető. 

Én általában párolt rizzsel szoktam tálalni, de most a diétám miatt egy egészségesebb alternatívaként bulgurt készítettem hozzá. 

Almás-sajtos csirkemell 



Hozzávalók:

     • 450 g csirkemell 

     • 2 db alma

     • só, bors

     • őrölt kömény (elhagyható)

     • 150 g reszelt sajt

     • 1 ek olíva olaj 

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt köménnyel. 

Egy olajjal kikent sütő tálba fektetjük a hús szeleteket.
 

Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, majd kb. fél centi vastag karikákra vágjuk. Ráhelyezzük őket a húsok tetejére. 


Ezután minden szeletet bőven megszórunk reszelt sajttal. 


Előmelegített, hőlégkeveréses 180°C -os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése