2021. március 6., szombat

Zöldséges csirkemáj ragu

Ma délelőtt kicsi össze szaladtak a dolgok, úgyhogy valami gyors ebédet kellett összeütnöm. Egy kis csirkemájra esett a választásom, amit felturbóztam némi zöldséggel. 

Amíg a máj elkészült, addig megpárolódott a bulgur is. Így már lehetett is lakmározni. 😊

A bulgur elkészítését az alábbi linken olvashatjátok:

Zöldséges csirkemáj ragu

Hozzávalók:

     • 3 ek olíva olaj 

     • 100 g vöröshagyma 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 1,5 ek házi ételízesítő (jó a bolti is, vagy só)

     • 1 ek majoránna 

     • 1 tk őrölt pirospaprika 

     • 1/2 mk őrölt bors

     • 1 tk sűrített paradicsom 

     • 500 g csirkemáj 

     • 150 g zöldborsó 

     • 150 g csiperke gomba 

     • 1 kisebb kápia paprika 

     • 1 marék apróra vágott petrezselyemzöld 

     • kb. 100-120 ml víz 

Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. 

Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük hideg vízzel. 

Bele tesszük a kockára vágott csirkemájat, a borsót, a szeletelt gombát és a petrezselymen kívül az összes hozzávalót. 

Közepes lángon addig főzzük amíg minden meg nem puhul és kicsit besűrűsödik. 

Az utolsó pár percben tesszük bele a petrezselyemzöldet.

Párolt rizzsel, bulgurral, burgonyával, tésztával, de egy szelet kenyérrel is nagyon finom. 😊



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése