2021. március 1., hétfő

Sütőzacskóban sült zöldséges csirkecomb

 Ma úton voltunk délelőtt, így csak egy villám ebédre volt időm. Gyorsan elő kaptam mindent, 10 perc alatt előkészítettem és 1 órára a sütőbe dobtam. Már készen is volt a finom ebédünk. 🙂

Először csak krumplit akartam tenni a hús alá, de a hűtőt kinyitva szembe nézett velem a zöldséges fiókban egy kis bontatlan csomag "gyerek "répa.  Azért hívom így, mert a lidl-ben és aldiban kapható kisujjnyi vékony, kb 10 cm hosszú répák, amit direkt a gyerekeknek árulnak ropogtatni, vagy az uzsonnás dobozban elvinni az iskolába. Ezt általában megveteti a gyerek, de megenni már elfelejti. 🤷🏼‍♀️😆

Így ez is a hús alatt landolt, amit nem bántam meg, mert isteni ízt adott neki a húsból kifolyt szaft.

Tehetünk a húsok alá másfajta zöldségeket is, kinek mi a kedvence. Cukkinit, gombát, zellert, kápia paprikát, hagymát, borsót, brokkolit, karfiolt .... és még sorolhatnám. 🙂

Annyira érdemes figyelni, hogy a nagyobb nedvesség tartalmú zöldségek több levet eresztenek, így nem kell vizet önteni az étel alá. Ez a fagyasztott zöldségek esetében is így van.

Sütőzacskóban sült zöldséges csirkecomb 



Hozzávalók:

     • 3 egész csirkecomb 

     • só, bors

     • csirke fűszerkeverék 

     • 6 szem közepes burgonya 

     • 200 g sárgarépa (ha nincs a vékonyka, a sima is jó, de vágjuk el hosszában 4 felé)

     • 6-8 gerezd fokhagyma (természetesen ez mindenkinek az ízlésére van bízva)

     • 1 ek házi ételízesítő (jó a bolti is, vagy simán csak só)


Elkészítés:

A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk. A répát én egyben hagytam, mert vékonyka volt, a burgonyát viszont cikkekre vágtam. 

A zöldségeket bele tesszük a sütőzacskóba, hozzá adjuk a szeletekre vágott fokhagymát és ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel és borssal. Alaposan összeforgatjuk, majd elrendezzük az elfektetett sütőzacskóban.

A csirkecombokat ketté vágjuk, sózzuk és megszórjuk csirke fűszerkeverékkel.
A répás burgonya tetejére helyezzük őket. Ha szükséges, löttyinthetünk alá egy deci vizet (vagy fehérbort). Én nem szoktam, mert nálunk vizesebbek a húsok, így elég nedvesség távozik belőlük, nem ég le az aljuk.

Lezárjuk a sütőzacskó száját, majd a felső részén ollóval 4-5 helyen apró bevágást teszünk. Sütés közben itt tud majd távozni a keletkezett gőz, így nem tud szét durranni a zacskó.

Előmelegített 200°C-os sütőben 1 órát sütjük. 

Ha elkészült, egy tálra helyezzük a zacskó tartalmát és valamilyen finom savanyúsággal tálalhatjuk. 🙂


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése