Ezt a receptet a Ricotta készítés ihlette. 🙂
Igazán ízletes ebéd kerekedett belőle! A csirkemell finom omlós, a bunda pedig enyhén ropogós, de mégis puha.
Most párolt jázmin rizzsel és brokkolival tálaltam, de egy saláta mellé is nagyon finom.
![]()  | 
| Ricotta (orda) bundában sült csirkemell | 
Hozzávalók:
     • 250 g csirkemell filé 
     • 80 g Ricotta (orda)
     • 1 db tojás 
     • 30 g liszt (én teljes kiőrlésűt használtam)
     • 1 gerezd fokhagyma 
     • 1/2 mk só (természetesen ez ízlés szerint változhat)
     • 1 csipet bors
     • 100 ml tej
     • 3-4 ek liszt amiben megforgatjuk a húst 
     • olaj a sütéshez 
Elkészítés:
A bundához egy tálba tesszük a Ricottát és a tojást, majd egy villa segítségével pépesre törjük. Bele nyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük tejjel.
Hozzá adjuk a lisztet és egy habverő segítségével összekeverjük az egészet. 
A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Nem kell túl sokat, 1,5-2 deci elég.
A lisztezett csirkemellet alaposan bele forgatjuk a masszába, majd az olajba tesszük. 
Oldalanként kb. 2 percig közepesnél kicsit erősebb lángon sütjük. Nem kell túl magas hőfok neki, mert ha hirtelen sütjük, a hús nyers maradhat.
Ha megsült, papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük. 
És már tálalhatjuk is! 🙂








Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése