2021. február 11., csütörtök

Tejszínes-gombás burgonyán sült csirkecomb

 Volt egy doboz gomba a hűtőmben, úgyhogy gondoltam megbolondítom vele a tegnap vásárolt csirkecombokat. A vele sült burgonyából, plusz a finom tejszínes szószból igazán finom ebéd kerekedett.🙂


Tejszínes-gombás burgonyán sült csirkecomb 



Hozzávalók:

A burgonya ágyhoz:

     • 1000 g burgonya

     • 1/2 mk bors

     • 1 tk só

     • 1 tk majoránna

     • 1 tk fokhagymapor

     • 3 ek olíva olaj

A csirkecombhoz:

     • 3 db csirkecomb

     • 1 tk só

     • 1/2 mk bors

     • 1 tk grill fűszer

     • 1 tk fokhagymapor

     • 1/2 tk majoránna

     • 6 tk olíva olaj

Továbbá: 

     • 500 g csiperke gomba

     • ½ mk grill fűszer

     • 1 púpozott ek liszt

     • 200 ml főzőtejszín


Elkészítés:

A burgonyát kockára vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és fokhagymaporral. Hozzáadjuk az olajat és az egészet alaposan összekeverjük. Egy tűzálló tálba tesszük. Én most egy fedeles jénait használtam. A húst is ízlés szerint befűszerezzük, majd a burgonyára tesszük. Lefedjük, majd 200 C fokos sütőben kb. 60 percet sütjük.

Amikor megpuhult a hús, kivesszük a sütőtálból és félretesszük.

A gombát nagyobb darabokra vágjuk, majd a burgonyához keverjük. Ha túl sok szaft van a burgonya alatt, öntsük le róla. kb. 15 percig együtt sütjük.

Amikor a gombás burgonyát kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt és a grill fűszert, majd a sütőtál sarkában alaposan kikeverjük. Csinálhatjuk ezt egy külön tálkában is, de én nem akartam plusz mosogatni valót. 🙂

Az edényt visszatesszük a sütőbe, majd megvárjuk amíg a mártás besűrűsödik. Ha kész van, visszahelyezzük rá a csirkecombokat és már csak pár percre tesszük vissza a sütőbe, hogy a hús is újra átmelegedjen és kissé megpiruljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése