2021. február 12., péntek

Paradicsom mártás

 Ezt a mártást általában a húslevesben főtt húsokkal szoktuk fogyasztani egy kis tört burgonya társaságában. Gyors, egyszerű és szerintem nagyon-nagyon finom. 🙂

Van úgy, hogy a kislányom kedvéért készítem, ilyenkor kis fasírt golyókat kér hozzá. Köretként pedig mindig párolt rizs dukál hozzá. 

Aztán néha az is megesik, hogy egy kis hagyma piritással indítok, és sűrűbbre főzöm a mártást. Ilyenkor egy kis oregánóval megbolondítva, pizza szószként funkcionál. Tehető pizza tetejére, de pizzás csigába is teljesen jó. Sőt, akár egy kis spagettivel, sajttal megszórva egy villámgyors ebéd, vagy vacsora is lehet belőle. 🙂


Paradicsom mártás 



Hozzávalók: 

     • 1,5 ek olíva olaj 

     • 1 ek liszt (én most teljes kiőrlésűt használtam,  azzal is működik)

     • 1 kis doboz paradicsom püré (plusz mehet bele egy ek. tubusos, zöldség ízesítésű paradicsom püré is, ha van)

     • só, bors 

     • ízlés szerint kristálycukor (nálam kb. 1 csapott ek - mi édesebben szeretjük)

     • 250 - 300 ml víz (attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk)


Elkészítés:

Egy edényben felhevítjük az olajat, majd rátesszük a lisztet és világos rántást készítünk. 

Bele tesszük a paradicsom pürét, felöntjük vízzel és csomó mentesre keverjük. 

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd közepesnél kicsit kisebb lángon kb. 5 perc alatt megfőzzük. (Aki szereti, nyugodtan tehet bele egy csipet őrölt köményt, jót tesz neki)

Ízlés szerint édesíthetjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése