2021. február 4., csütörtök

Hagymás csirkemáj

 Imádom a májat! Minden fajtáját, bármilyen módon elkészítve. 😁

Mégis általában a csirkemáj az, ami a legtöbbször az asztalunkra kerül. Azt hiszem, ez a hagymás máj az egyik legkedveltebb az összes májas receptem közül. És nagyon-nagyon finom! 🙂

Hagymás csirkemáj 

Hozzávalók:

     • 3 ek. libazsír

     • 800 g csirkemáj 

     • 2 nagy fej vöröshagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • só, bors, 

     • 1 ek. majoránna 

     • 1 tk. őrölt pirospaprika 

     • 1 mk. őrölt kömény 


Elkészítés:

A májat szépen megtisztítjuk.

A vöröshagymát félbe vágjuk, majd felszeleteljük. A fokhagymát lereszeljük. 

Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsírt és elkezdjük benne sütni a hagymákat.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, őrölt köménnyel és pirospaprikával. 

Rátesszük a májat, össze keverjük és fedő alatt közepes lángon készre sütjük. Ha nagyon sülne, pici vizet tehetünk alá. 

Én most sült krumplival és sült édesburgonyával tálaltam, de rizzsel, vagy egy szép szelet fehér kenyérrel is nagyon finom. Ettünk még mellé egy kis savanyú káposztát, nagyon illett hozzá. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése