2021. február 28., vasárnap

Búbos karaj

Volt néhány szelet sertés karaj a hűtőmben, így ma belőlük készült a vasárnapi ebéd  egy kis búbos karaj formájában. Amit találtam, abból pakoltam meg a tetejét. 

A végén pedig az én drága férjem által készített trappista sajtot reszeltem rá. 

Azért szeretem ezt az ételt, mert semmi nincs kőbe vésve a felhasznált alapanyagok szempontjából. Mehet rá, amit a hűtőben találunk.

Parmezános sült burgonyával, párolt rizzsel és csemege uborkával találtam. 

Búbos karaj


Hozzávalók:


     • 5 szelet sertés karaj

     • só, bors, fokhagymapor 

     • 3-4 ek liszt (én teljes kiőrlésűt használtam)

     • 5-6 ek olíva olaj 

A "búb"-hoz:

     • 1 ek olíva olaj 

     • 1 nagyobb fej vöröshagyma 

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • 1 kisebb kápia paprika 

     • 8-10 szem csiperke gomba 

     • kb. egy 10 cm-es darab füstölt kolbász 

     • só, bors, majoránna 

     • 1 tk petrezselyemzöld 

     • 1 nagy tojás 

     • 3-4 ek zsemlemorzsa 

     • 5 szelet csirkemell sonka (vagy amilyet szeretünk)

     • 150 g reszelt sajt (én házi trappistát használtam, de ez is az ízlésünkre van bízva)


Elkészítés:

1 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, füstölt kolbászt, kápia paprikát és gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha kész, félre tesszük kihűlni. 



Egy tálba ütjük a tojást, és felverjük. Hozzáadjuk a kihűlt kolbászos zöldségeket és a zsemlemorzsát, majd alaposan összekeverjük. 

A húsokat enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. 
Megforgatjuk őket a lisztben és 5-6 evőkanál olajon hirtelen rápirítunk. 



A húsokat tepsire tesszük, mindegyikre rátesszük egy szelet sonkát. Rájuk halmozzuk a kolbászos- zöldséges masszát, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. 



Előmelegített 200°C -os, hőlégkeveréses sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése