2021. január 30., szombat

Zöldbabos párna

 Azért szeretem ezt a zöldbabos párna receptet, mert nagyon sokoldalú. Kínálhatjuk főételként egy salátával, köretként húsok mellé, de akár egy hidegtál részeként is. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom, és ha a bacont egy sovány sonkával helyettesítjük, még egy fogyókúrába is belefér. 🙂

Zöldbabos párna 



Hozzávalók: (4 darabra)

A zöldbabhoz:

     • 200 g zöldbab

     • 3 gerezd fokhagyma

     • 1 tk só

A forma kibéleléséhez:

     • 130 g bacon

A mártáshoz:

     • 2 db tojás

     • 4 ek tejföl

     • 1 csipet só

     • 1 csipet fehérbors

     • 2 ek reszelt gouda sajt

     • 1 késhegynyi szerecsendió

A tetejére:

      • 4 csipet reszelt gouda sajt

Elkészítés:

A zöldbab két végét levágjuk, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát és sós vízben megfőzzük.

Egy tálkába tesszük a tejfölt és a tojásokat, ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, megszórjuk szerecsendióval és alaposan összekeverjük.

Egy sütőformát kibélelünk baconnel. Egy-egy kis darabkát hagyjunk meg a tetejére! Nálam a formák mérete 10 x 6 cm és 4 cm magas. Akinek nincs ilyen kicsi sütőformája, nyugodtan készítheti őzgerinc formában, magasabb falú kis tepsiben, de akár egy kisebb jénaiban is. Én azért készítettem ilyen kis formákban, mert egy hidegtálra készült és így jobban mutatott. 🙂



A baconra tesszük a zöldbabot. Mindegyikre kb. másfél evőkanál öntetet locsolunk. Ezután még egy réteg zöldbab következik, majd a maradék öntet. Befedjük a félretett bacon szeletekkel.




 Előmelegített 200 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült, reszelt sajtot szórunk a tetejére.  A sütőt a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk és tetszés szerint rápirítjuk a sajtot. Ha picit hűlt, szépen tudjuk szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése