2021. január 10., vasárnap

Cseresznyés-túrós sütemény diétásan

 Az utóbbi időben, így az ünnepek után igyekszem oda figyelni arra, hogy miket és mennyit eszem. Próbálom csökkenteni a bevitt szénhidrát mennyiségét és igyekszem minél több zöldséget és sovány húst enni. 

Ez így eddig sikerült is, de ott van az ember lányában a kisördög, hogy időnként jól esne egy kis édesség is. 🙈😁

Így született meg ez a süti, aminek nincs tésztája, és a szénhidrátot is próbáltam benne annyira lecsökkenteni, hogy 1-2 szeletke bele férjen a délutáni kávéhoz. 🙂


Cseresznyés-túrós sütemény diétásan 


Hozzávalók: (26 x 20 x 7 cm-es sütőformához)

     • 550 g túró 

     • 3 db tojás 

     • 3 ek. folyékony édesítő 

     • 1 tk fahéj 

     • 1/2 citrom leve

     • 1/2 citrom reszelt héja 

     • 2 csomag főzős cukormentes vanília pudingpor 

     • 450 ml tej

     • 2 púpozott ek.  finomra darált zabpehely 

     • 200 g diabetikus cseresznye befőtt lecsöpögtetve

     • 1 ek. vaj

     • 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa 


Elkészítés: 

    A túrót, a tojást és a folyékony édesítőt egy késes aprítóba tesszük, majd pépesítjük. 

    A tejet, a pudingport és a fahéjat egy konyhai robotgép üstjébe tesszük, majd csomó mentesre keverjük. Hozzáadjuk a cseresznye kivételével az összes hozzávalót. 

    Beletesszük a túrós masszát is a keverő üstbe, és az egészet egy folyékony eleggyé keverjük. 

    Egy sütő formát (nálam kerámia) kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. 

    Bele öntjük a masszát, majd bele dobáljuk a cseresznye szemeket.

    Előmelegített hőlégkeveréses 160°C-os sütőben 30-45 perc alatt készre sütjük. 

    A tetejét megszórhatjuk finomra darált por édesítővel. 

    Akkor lehet szépen szeletelni, ha már jól kihűlt. Hűtőben kell tárolni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése