2020. december 17., csütörtök

Virslivel töltött bundás kenyér

 Ezt a receptet akkor szoktam előkapni, mikor valami gyorsat és finomat kell hirtelen az asztalra varázsolni. Gyerekek, felnőttek egyaránt szeretik egy kis ketchuppal vagy majonézzel. 🙂

Virslivel töltött bundás kenyér 




Hozzávalók:

     • 16 szelet toast kenyér 

     • 8 db virsli (nálam juhbeles, hosszabb fajta volt)

     • 2 szelet sajt (vagy annyi, amennyit 16 vékony szeletre tudunk vágni)

     • 4 db tojás 

     • 3 ek tej

     • só, bors 

     • 300 ml olaj a sütéshez 


Elkészítés: 

A kenyér szeleteket egy sodrófa segítségével jól kilapítjuk.

A virsliket félbe vágjuk, majd hosszában is be vágjuk. 

A virsliken vágott résekbe beletesszük a kis sajt szeleteket.

Minden virslit egy-egy kenyérszelet szélére helyezzük, majd szorosan feltekerjük. Rögzíthetjük fogpiszkálóval, úgy egyszerűbb lesz a tojásba forgatni.



A tojásokat egy edénybe ütjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tejet. Alaposan felverjük. 

Egy magasabb falú serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat. 

A kenyér hengereket megforgatjuk a tojásban, majd az olajba tesszük. Ügyeljünk arra,  hogy azt az oldalát tegyük először az olajba, amelyik szét tud nyílni! 

Néha megforgatva sütjük, hogy minden oldala szépen megpiruljon. 

Amikor elkészült, papírtörlőre tesszük lecsöpögni, aztán melegen tálaljuk. 








2 megjegyzés: