2020. december 22., kedd

Tejszínes-kukoricás csirkemell

 Finom, gyors, kiadós és a család is szereti. Kell ennél több?🙂


Tejszínes-kukoricás csirkemell 



Hozzávalók:

     • 3 ek olíva olaj 

     • 1 közepes fej vöröshagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • 1 ek. ételízesítő 

     • 1/2 mk bors

     • 1 tk őrölt kömény 

     • 50 ml fehérbor 

     • 1 tk mustár 

     • 500 g csirkemell 

     • 1 ek. liszt

     • 100 ml víz 

     • 1 kis doboz csemege kukorica (kis dobozos)

     • 2 ek. zellerzöld 

     • 250 ml főzőtejszín 


Elkészítés:

Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olíva olajat. Elkezdjük rajta dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt. 

Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a mustárt. Magas lángon fél percig forraljuk. 

Bele tesszük a kockára vágott csirkemellet, megszórjuk liszttel. Folyamatos keverés mellett kissé átpirítjuk. 

Felöntjük vízzel és addig főzzük amíg a hús meg nem puhul. 

Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, majd a főzőtejszínt és az apróra vágott zeller zöldjét. 

Közepes lángon főzzük amíg a szósz be nem sűrűsödik. 

Nálunk most párolt rizs volt hozzá, de tésztával is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése