2020. november 8., vasárnap

Pikáns-ragacsos csirkemell

Ez a recept a kedvencem, ha sült csirkemellről van szó. Sült krumplival, buronya pürével vagy egy fincsi salátával tökéletes ebéd vagy vacsora. Ha valaki grillezni szeretné, ahhoz is teljesen megfelel.
Ha valaki nem szereti a csípős ételeket, az nyugodtan kihagyhatja belőle a chili szószt. Helyette tehetünk bele ketchupot is.

Pikáns-ragacsos csirkemell



Hozzávalók:

A páchoz:

     • 1 tk. ételízesítő vagy só 

     • 1/2 mk. bors

     • 1 tk. őrölt kömény 

     • 2 tk. szójaszósz

     • 1 tk. édes Chili szósz (aki szereti a csípőset, az tehet bele Chili pelyhet is)

     • 1 tk. mustár 

     • 1 tk. áfonya lekvár 

     • 1 tk. paradicsom püré 

Ezen kívül:

     • 400 g csirkemell

     • só 

     • 50 g kókuszolaj (vagy olíva olaj, vagy zsír... ki mit szeret)


Elkészítés:

A pác hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. 

A csirkemellet kis szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk, majd bele forgatjuk a pácba.

1 órát pihenni hagyjuk.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, majd magas hőfokon szép pirosra sütjük benne a húst. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése