Ha valaki nem szereti a csípős ételeket, az nyugodtan kihagyhatja belőle a chili szószt. Helyette tehetünk bele ketchupot is.
Pikáns-ragacsos csirkemell |
Hozzávalók:
A páchoz:
• 1 tk. ételízesítő vagy só
• 1/2 mk. bors
• 1 tk. őrölt kömény
• 2 tk. szójaszósz
• 1 tk. édes Chili szósz (aki szereti a csípőset, az tehet bele Chili pelyhet is)
• 1 tk. mustár
• 1 tk. áfonya lekvár
• 1 tk. paradicsom püré
Ezen kívül:
• 400 g csirkemell
• só
• 50 g kókuszolaj (vagy olíva olaj, vagy zsír... ki mit szeret)
Elkészítés:
A pác hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük.
A csirkemellet kis szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk, majd bele forgatjuk a pácba.
1 órát pihenni hagyjuk.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, majd magas hőfokon szép pirosra sütjük benne a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése