2020. november 10., kedd

Paradicsomos kelkáposzta főzelék

 Volt itthon egy hatalmas fej kelkáposzta, ami már nagyon várta, hogy megfőzzem. Gondolkodtam rajta, hogy mi is lehetne belőle, de csak a frankfurti leves jutott eszembe. Mivel egy fazék leveshez a káposztám óriásinak tűnt, úgy döntöttem elfelezem. Az egyik feléből elkészítettem a frankfurti levest, a másik feléből pedig elkészült ez a paradicsomos verzió. 
Még soha sem készítettem kelkáposztából paradicsomos főzeléket, úgyhogy egészen meglepődtem, hogy ugyan olyan íze van, mint a sima káposztának. Maximum talán az állgában tér el egy kicsit.

Paradicsom kelkáposzta főzelék 



Hozzávalók:

• 1 nagy fej kelkáposzta fele

• 1 kisebb fej vöröshagyma 

• 1 ek liszt

• 2 ek kókuszolaj (tetszőleges zsiradékkal lecserélhető)

• 1 kis doboz paradicsom püré 

• 500 g passzírozott paradicsom 

• 2 ek ételízesítő 

• 1 tk őrölt kömény 

• 1 nagy csipet bors 


Elkészítés: 

Egy fazékban elkezdjük dinsztelni a zsiradékon kockára vágott hagymát.

Lehúzzuk az edényt a tűzről, majd megszórjuk a hagymát liszttel. Világos rántást készítünk. 

Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a passzírozott paradicsomot. Felöntjük kb. 3 deci vízzel. 

Beletesszük az ételízesítőt, a borsot és az őrölt köményt. 

Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt káposztát, majd alaposan összekeverjük. 

Elkezdjük forralni, és ha a káposzta kissé össze esett öntünk rá még egy pici vizet, ha szükséges. 

Addig főzzük, amíg a káposzta meg nem puhul. 

Sült oldalassal, vagy fasírttal szoktam tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése