2020. november 27., péntek

Göngyölt pulyka comb

Az egyik kedvenc hús ételünk a sült pulyka comb. Általában csak simán befűszerezve megsütöm, de most egy pici csavart is tettem bele. Ettől kicsit pikánsabb lett és sokkal szebben lehet szeletelni.

Göngyölt pulyka comb



Hozzávalók:

• 1 nagy pulyka felső comb

• 2 gerezd fokhagyma

• 2 ek. olíva olaj 

• só, bors

• 1 ek őrölt kömény 

• 1 tk chilipor 

• 1 ek mustár 

• sütő zsinór 


Elkészítés: 

A pulyka combból eltávolítjuk a csontot. 

Kiterítjük a húst egy deszkára, majd egy éles késsel a belsejétől kifelé haladva mindkét irányba bevágjuk úgy, hogy ki tudjuk nyitni. Az a lényeg, hogy a hús felülete a lehető legnagyobb legyen.

A hús bőr nélküli oldalát alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. A fokhagymát át nyomjuk egy fokhagyma présen, majd egyenletesen eloszlatjuk a hús felszínén. Rákenjük a mustárt, és megszórjuk chili porral.

Szorosan feltekerjük a befűszerezett pulykát, majd a zsinórral rögzítjük. 

A hús külső részét is sózzuk, borsozzuk, majd bele dörzsöljük az olíva olajat.

Egy kiolajozott sütő tálba helyezzük a roládot, öntünk alá kb. másfél deci vizet.

Lefedjük az edényt, majd előmelegített 200C °-os sütőben kb. 2 órát sütjük. 

Ha letelt az idő, levesszük a fedőt, és még addig sütjük a húst, amíg a bőr kissé megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése