2020. november 4., szerda

Frankfurti leves

 Gyerek korom óta ez az egyik kedvenc levesem. Régen mindig valami édes tészta féle volt utána a második fogás, de erről mára már leszoktam. 🙂 Inkább a levesből eszem kétszer. 😁

Frankfurti leves



Hozzávalók:

     • 2 ek olaj 

     • 1 kis fej vöröshagyma 

     • 2 gerezd fokhagyma 

     • 1 ek liszt

     • 1 tk pirospaprika 

     • 1 kisebb fej kelkáposzta (vagy 1 nagynak a fele)

     • másfél ek majoránna 

     • 3 pár frankfurti virsli

     • 3 közepes burgonya 

     • 2 ek ételízesítő 

     • 1 nagy csipet bors

     • 250 ml főzőtejszín 


Elkészítés: 

Egy fazékban elkezdjük dinsztelni az olajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. 

Rátesszük a lisztet, és mikor picit pirult, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. 

Felöntjük kb. 3-4 deci vízzel. Hozzáadjuk a majoránnát, az ételízesítőt, és a borsot. 

Bele tesszük a kockára vágott kelkáposztát, és addig főzzük, amíg félig meg nem puhul.

Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a felkarikázott virslit. Felöntjük még annyi vízzel, hogy leves állaga legyen.

Amikor minden megpuhult, bele öntjük a főzőtejszínt és még forralunk rajta egyet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése