2020. október 31., szombat

Tejszínes-répás karaj

 Ez az étel hasonlít a vadas íz világához, de sokkal gyorsabban elkészül és néhány alapanyag eltérő. Ezt most sertés húsból készítettem,  de bármilyen húsból finom.
Nekem az egyik személyes kedvencem. 🙂



Hozzávalók:

     • 4 szelet sertés karaj

     • 70 g liszt

     • 1 mk. pirospaprika 

     • só, bors

     • 4 ek. olíva olaj 

     • 1 tk. mustár 

     • 50 ml fehérbor 

     • 2 db babérlevél 

     • 2 db közepes sárgarépa 

     • 250 ml főzőtejszín 


Elkészítés:

A húsokat sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a pirospaprikával összekevert lisztben. 

Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelen megsütjük a húsok mindkét oldalát. 

A serpenyőbe tesszük a fehérbort, majd egy percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.

Hozzáadjuk a mustárt, a babérlevelet és a félkarikára vágott répát, majd annyi vizet, hogy épphogy ellepje.  Addig főzzük amíg minden meg nem puhul.

A végén hozzá öntjük a tejszínt és addig forraljuk, amíg a szósz be nem sűrűsödik. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése