2020. október 30., péntek

Gyors gombás csirkemell

 Van már hasonló bejegyzés a blogon, de úgy gondoltam, hogy meg osztok egy sokkal gyorsabb verziót is. Szeleteléssel, mosogatással együtt sincs 30 perc az egész. 
Ha nagyon sietsz, a család meg már éhen akar halni, akkor ez a recept egy jó választás lehet.

Gyors gombás csirkemell 



Hozzávalók:

     • 2 ek. olíva olaj 

     • 1 nagy fej vöröshagyma

     • 3 gerezd fokhagyma 

     • só, bors ízlés szerint 

     • 350 g csirkemell 

     • 350 g csiperke gomba 

     • 1 tk. majoránna 

     • 1 mk. őrölt kömény 

     • 1 púpozott ek. liszt 

     • 150 ml víz 

     • 1 tk. pirospaprika 

     • 150 ml főzőtejszín

     • 1 tk. apróra vágott petrezselyem 


Elkészítés:

Az olíva olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. 

Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, majd fehéredésig sütjük. Megszórjuk liszttel, felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a pirospaprikát. 

Beletesszük a szeletekre vágott gombát, majd megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával. 

Addig főzzük, amíg minden megpuhul. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

A végén bele szórjuk a petrezselymet. 

Én párolt rizzsel tálaltam, de nagyon jó tésztával, tapicskávalburgonya gombóccal, sőt akár egy csinos kis cipóba is bele tölthetjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése