2017. június 11., vasárnap

Cseresznyés túrótorta "Käsekuchen"

Itt Németországban nagyon népszerűek a túró töltelékes sütemények, torták. A neve „Käsekuchen”, ami annyit jelent, hogy sajttorta, sajtos sütemény. Ennek ellenére semmi köze a sajthoz, mert általában krémes túróból készül. Készíthetjük gyümölcsösen, vagy csak simán a krémmel. Akárhogy is döntünk, nagyon finom sütit kapunk végeredményként. 😊
 
Cseresznyés túrótorta (Käsekuchen)
Hozzávalók:

A tésztához:
  • 200 g liszt
  • 75 g cukor
  • 75 g vaj
  • 1 tojás
  • ½ cs. sütőpapír
A töltelékhez:
  • 125 g vaj
  • 225 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 3 tojás
  • 500 g krémes túró
  • 200 g tejföl
  • 230 g cseresznyebefőtt (leszűrve, kimagozva)
  • vaj a tortaforma kikenéséhez
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a peremét is fedje kb. 3 cm magasan.


A krém hozzávalóit egy robotgép segítségével összekeverjük, majd beleforgatjuk a cseresznyét.

 


A krémet a tésztára öntjük.


Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük. 

 

Lehet, hogy pár perccel több kell neki, ez sütő függő. Akkor jó a süti, amikor a krém már nem rezeg a tetején.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése