2017. június 4., vasárnap

Brassói apró pecsenye

Ha valamit igazán szeretek enni, az a brassói. Sokféle módon láttam már elkészíteni, de nekem ez a kedvenc receptem. Imádom! Ehhez képest sosem készült gyakran nálunk. Ennek az az oka, hogy próbálom elkerülni a bő olajban sült dolgok fogyasztását, és ugye ennél az ételnél a krumplit abban kell sütni.
Aztán az utóbbi években már szereztem egy kis tapasztalatot a „lájtos” főzőcske terén, így ma már tudom, hogy igazából bármit el lehet készíteni úgy, hogy egészségesebb legyen. Ezt a brassói receptet azért még bőven lehet lájtosabban készíteni, de a húsos részén most nem akartam könnyíteni. 😊
Ha valaki szeretné, tehet bele zsír helyett kókuszolajat, használhat húsosabb szalonnát, vagy el is hagyhatja. Készíthetjük sertés hús helyett csirkéből vagy pulykából. Így mindjárt egészségesebb a történet. Bár az igazi, szaftos, ütős ízek eléréséhez kellenek az ütős alapanyagok. 😊

Brassói apró pecsenye

Hozzávalók:

A húshoz:
  • 2 ek sertészsír
  • 100 g bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 500 g sertés tarja
  • 2 ek majoránna
  • 2 csipet só
  • 2 csipet bors
  • 300 ml víz
A sült burgonyához:
  • 800 g burgonya (megtisztítva)
  • 4 ek olaj
Elkészítés:

Az apróra vágott bacont elkezdjük sütni a zsíron. Én általában füstölt szalonnát szoktam használni, de most bacon volt itthon. Amikor kapott egy kis színt a szalonna, beletesszük a kockára vágott húst. Ízlés szerint borsozzuk, ha szükséges sózzuk, majd kissé átpirítjuk.

 


Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát a reszelt fokhagymát és a majoránnát, majd pár percig így is pirítjuk. Felöntjük vízzel, majd közepes lángon puhára főzzük. Akkor jó, ha elfőtte az összes vizet.

 

A burgonyát kockára vágjuk, megsózzuk, majd meglocsoljuk olajjal. Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Amikor a burgonya megpuhult, a sütőt grill fokozatra tesszük a legmagasabb hőmérsékleten és ropogósra sütjük. Akinek nincs grill fokozat a sütőjén, az elég ha a maximum hőfokot használja.


Amikor a burgonya elkészült, összekeverjük a hússal és azonnal tálaljuk. Bármilyen savanyúsággal nagyon finom. 😊


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése