2017. január 15., vasárnap

Virslis csavart

Ezt a receptet egy netes videón láttam először és azonnal megtetszett. Szilveszter napján aztán előkaptam az egyik gyors pizza tészta receptemet, és ki is próbáltam. Az eredeti recept kész pizzatésztát írt, de én jobban szeretem magam elkészíteni, mert abban tudom mi van. 😊
A kislányomnak annyira tetszett ez a feltekerős megoldás, hogy egymás után még két napig ezt kérte reggelire, és azóta is rendszeresen a gyerek menü része. 😊

Virslis csavart
Hozzávalók:
  • 15 g friss élesztő (vagy egy fél csomag instant)
  • 55 ml langyos tej
  • 1/2 tk cukor
  • 125 g liszt
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk fokhagymapor (elhagyható)
  • 1 tk olíva olaj
  • 1-2 ek langyos víz (ha szükséges
  • 6 db virsli
  • 12 db saslik pálca (vagy hurkapálca)
Elkészítés:

A virsliket félbe vágjuk, majd felhúzzuk a fa pálcákra. Egy késsel kb. 1 cm távolságot hagyva, spirál alakban körbe vágjuk, majd óvatosan kissé széthúzogatjuk.

 

 

A tésztához felfuttatjuk a cukros langyos tejben az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és alaposan összegyúrjuk.


A tésztából kb. diónyi darabokat csípünk, majd vékony hengert sodrunk belőle. Rátekerjük a virsli spirálra úgy, hogy a köztes résekbe kerüljön a tészta.

 

 

Amikor az összes virslit betekertük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített 200 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Bármilyen mártogatóssal nagyon finom.

 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm, ma estére ezt készítjük! Egy éjszakát állt, kelt a hűtőben, csak annyit változtattam a recepteden.

    VálaszTörlés