2017. január 22., vasárnap

Csokis-banános kalácstorta

Az én drága férjem megint bevásárolt kalácsból. Mindig megvesz egy szép nagy darabot, aztán ott felejti a szekrényben. Én meg agyalok, hogy mit kéne készíteni belőle. 😊 Van, hogy csak simán tejbe vagy kakaóba aprítjuk, vagy édes bundás kalács készül belőle. Viszont az abszolút kedvencem a kalácstorta. Készítettem már sokféle ízesítéssel (almás-fahéjas, diós, csokis, mákos, körtés), de nekem ez a csokis-banános ízlik a legjobban. Aki szereti az egyszerű édességeket, az feltétlenül próbálja ki! 😊

Csokis-banános kalácstorta
Hozzávalók:
  • 400 g kalács
  • 3 db tojás
  • 150 ml tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek méz
  • 50 g dió
  • 2 db banán
  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g étcsokoládé
A forma kikenéséhez:
  • 2 ek vaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:

A kalácsot kis kockára vágjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük.

 

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a tejet, a vaníliás cukrot, a mézet és a durvára vágott diót, majd az egészet a kalácsra öntjük és alaposan összekeverjük.

 


A banánt összetörjük egy villával, a csokit kis darabokra törjük. Mindkettőt a kalácsos masszához keverjük.


A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a masszához keverjük.

 

Az egészet egy vajazott, zsemlemorzsázott tortaformába simítjuk. Nálam a tortaforma mérete 26 cm.


Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A sütés ideje sütőfüggő, tűpróbával ellenőrizzük!


Amikor kihűlt a torta, porcukorral díszíthetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése