2016. december 23., péntek

Szakállas pogácsa

Azt hiszem ma már tényleg elfáradtam. 😊 

Még megsütöttem egy ipari mennyiségű sajtos rudat, és a szakállas pogácsát, amit már nagyon kívántam. 

Ez nem a klasszikus recept, mert azt őszintén szólva nem szeretem. A pogácsa nem ízlik, nem beszélve arról a lisztes főzött krémről, amivel megtöltik. Szóval ez amolyan saját szájízre készült változat, de nekünk nagyon ízlik. 😊



Szakállas pogácsa

Hozzávalók (50 darabra):

A pogácsához:
  • 350 g liszt
  • 250 g vaj
  • 1 tk. só
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • 100 ml tejföl
  • 30 g reszelt sajt
A kenéshez:
  • 1 tojásfehérje
A töltelékhez:
  • 200 g ömlesztett sajt
  • 70 g mascarpone
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 púpozott ek snidling (elhagyható)
A forgatáshoz:
  • 125 g reszelt sajt
Elkészítés:

Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport, a sót és elmorzsoljuk vele a vajat.


Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd alaposan összegyúrjuk.

 

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, majd egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd lekenjük tojásfehérjével.
Előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

 

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Egy kiskanálnyi krémmel két darab pogácsát összetapasztunk, majd a kikandikáló krémes résznél reszelt sajtba forgatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése