2016. december 18., vasárnap

Erdei gyümölcsös pohárkrém

A nagy karácsonyi sütidömping előtt gondoltam már nem kéne túlzásokba esni, így ma egy egyszerű desszertet készítettem. Nem vagyok egy nagy édesség rajongó, de a pohárkrémeket nagyon szeretem. Ez a gyümölcsös nálam az egyik kedvenc, bármikor szívesen nekiülök. 😊

Erdei gyümölcsös pohárkrém

Hozzávalók (3 adag):

A gyümölcs szószhoz:
  • 220 g vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)
  • 2 ek vegyes erdei gyümölcs lekvár
  • 2 ek cukor
A krémhez:
  • 150 g mascarpone
  • 150 g natúr joghurt
  • 2 ek cukor
A rétegezéshez:
  • 6 db babapiskóta
  • 6 ek olvasztott csoki
Elkészítés:

A gyümölcsöt felforraljuk a cukorral és a lekvárral. Addig főzzük amíg a nedvesség nagy része eltűnik és kissé szirupos lesz. Pár szem gyümölcsöt félretehetünk a díszítéshez.

 

A krémhez egy robotgéppel alaposan kidolgozzuk a mascarponét, a joghurttal és a cukorral. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk.


A babapiskótát kisebb darabokra törjük, majd a poharak aljába tesszük. Rácsurgatjuk a csokit, majd jöhet a krém és a gyümölcs szirup. Ezután megint krém következik, majd a tetejére tehetünk egy pár szem bogyót díszítésnek. Kis időre hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is.


 

 


1 megjegyzés: