2016. november 20., vasárnap

Sajttal-sonkával töltött szűzérme

Megint le volt árazva a sertés szűz a Lidl-ben, úgyhogy megint beruháztunk Apával. 😊 Már napokkal ezelőtt eldöntöttük, hogy a vasárnapi menü valami rántott lesz, úgyhogy Dorcika csontos husija (Értsd: Rántott csirke alsó comb 😊) mellé készült el ez a töltött szűz. 😊

Sajttal-sonkával töltött szűzérme
Hozzávalók:
  • 13 szelet szűzérme
  • 13 szelet sonka
  • 13 kis kocka gouda sajt (lehet Trappista is)
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A húsról eltávolítjuk az inas részeket, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk, majd Ízlés szerint megsózzuk.

 

A sajtot kis kockára vágjuk, majd belecsomagoljuk a sonkaszeletekbe.

 

Minden hússzeletre teszünk egy sajtos-sonkás csomagot, majd félbe hajtjuk és megtűzzük fogpiszkálóval.

 



A húst a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa), majd eltávolítjuk belőle a fogpiszkálókat. Én legalábbis ki szoktam venni belőle sütés előtt, hogy ne evéskor kelljen bíbelődni vele. 😊 

 

Bő olajban szép arany barnára sütjük a húsokat, majd tetszőleges körettel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése