2016. április 8., péntek

Paradicsomos húsos tészta

Van az, amikor a gyerek nem eszik. Hál' istennek ritka, de előfordul. Ilyenkor semmi nem jó, semmit nem szeret, csak a melegszendvicset és a kenőmájas kenyeret. Reggel, délben, este...
Anyuka ilyenkor tépi a haját és lázasan töri a fejét, hogy mit tálaljon fel a csemetének. Na, nálunk ilyenkor jön ez a pofon egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, a „piros tészta”. 🙂 (Létezik nálunk a „piros rizs” is, de ez egy másik történet. 🙂)
Nincs benne semmi extra, egy teljesen lebutított bolognairól van szó. 🙂 Ámde a gyermek mindig úgy örül neki, mintha ki tudja milyen különlegességet kapna. Ilyenkor kicsit megnyugszom, hogy nincs minden veszve. 🙂
Szóval, aki néha küzd a gyermekkel étkeztetés ügyben, annak jó szívvel ajánlom ezt a receptet. Érdemes kipróbálni, hátha... 🙂

Paradicsomos húsos tészta
Hozzávalók:
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ tk só
  • 1 csipet bors
  • 2 nagy csipet oregánó
  • 250 g darált sertés hús
  • 150 g passzírozott paradicsom
  • 100 g ömlesztett sajt
  • 1 ek paradicsom püré
  • 1,5 ek cukor
  • 300 g valamilyen apró főtt tészta

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük.


Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olíva olajon.


Amikor megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval.



Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a paradicsom pürét és a cukrot, majd pár percig lassú tűzön forraljuk.


Beletesszük az ömlesztett sajtot, alaposan összekeverjük, majd kb. fél óra alatt készre főzzük. Ha túl sűrűnek találjuk, tehetünk bele vizet vagy alaplevet. Nekem kb. 100 ml vizet vett fel.



Amikor elkészültünk a raguval, belekeverjük a főtt tésztát.


Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.

3 megjegyzés: