2016. április 24., vasárnap

Fokhagymás-tejfölös grillezett csirkecomb

Imádom a grillezett ételeket! Bárhol, bármikor szívesen megeszem, legyen az hús, vagy zöldség, de akár kolbász is. 

Mivel nekünk nincs kertünk, így ritkábban van szerencsénk faszenes grillezőt használni, viszont évek óta van elektromos grillünk, amit imádok! 🙂 

Csak kitesszük a teraszunkra (ami szerencsére elég nagy), kiülünk a kis kerti bútorunkra, és már indulhat is a családi grill party! 🙂 

Most sajna elég hűvös van kint, úgyhogy teraszozás helyett maradt a konyhapult, de így is nagyon finomat ebédeltünk. 🙂


Fokhagymás-tejfölös grillezett csirkecomb

Hozzávalók:
  • 3 db csirkecomb (kicsontozva)
  • só, bors, őrölt kömény
  • 2 ek olíva olaj
  • 200 g tejföl
  • 1 púpozott ek mustár
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A csirkecombokat kicsontozzuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.


Egy tálkába tesszük a tejfölt, a mustárt és az olíva olajat, belereszeljük a fokhagymát és az egészet alaposan összekeverjük.
A csirkecombokat a páccal rétegezve egy zárható edénybe tesszük, majd minimum egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Az sem árt neki, ha tovább áll a hús a pácban.
A húsokat grillre tesszük, majd megsütjük. Nekem elektromos grillem van, de szerintem egy grill serpenyőben is meg lehet sütni a tűzhelyen. Viszont aki teheti, menjen ki a szabadba, és a hagyományos faszenes grillen süsse meg! Annak nincs párja! 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése