2016. április 4., hétfő

Chili Con Carne

Már régóta készültem ennek a receptnek a kipróbálására, de mindig elmaradt valami miatt. Nagyon szeretem a babos, kukoricás dolgokat, így biztos volt, hogy egy napon ez az étel is az asztalunkon landol. 🙂Nagyon finom lett, bár rajtam kívül senki nem ette, így a fagyasztót is megkínáltam egy szép adaggal. 🙂 Egy csinos szelet kenyérrel és egy kis tejföllel a tetején valami mennyei volt. 🙂

Chili Con Carne
Hozzávalók:
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált marhahús
  • 1 tk só
  • ½ mk fehér bors
  • 4 ek paradicsom püré
  • 1 csipet chili pehely
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 mk római kömény
  • 1 mk őrölt koriander
  • 1 ek barna cukor
  • 15 g étcsokoládé
  • 350 ml világos sör
  • 250 g konzerv vörös bab
  • 140 g csemege kukorica
  • 1 marék petrezselyemzöld
Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, pár percig együtt dinszteljük a hagymával.


Beletesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig pirítjuk.


Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, a paradicsom pürét és a csokit.


Felöntjük a sörrel, majd kb. 70-80 percig lassú tűzön főzzük.



Beletesszük a babot és a kukoricát, és még kb. 15-20 percig együtt főzzük.


Ha elkészült az étel, hozzáadjuk a friss petrezselymet és egy kevés tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése