2016. február 21., vasárnap

Tárkonyos nyúlragu leves

Levesimádatom ma győzedelmeskedett a lustaságom felett. 🙂 Alap helyzetben nem vagyok egy lusta emberke, de mostanság nem vagyok a helyzet magaslatán, mert akad egy kis probléma az egészségemmel, így sokkal fáradékonyabb vagyok...

Na, de ma sem panaszkodni jöttem, hanem ezt az isteni leves receptet hoztam. 🙂 Ha valaki ne adj isten betegeskedne, ez a leves biztosan segít. 🙂 Ha másban nem is, abban biztos, hogy jobb lesz a kedve, mert tele a hasa. 🙂


Tárkonyos nyúlragu leves

Hozzávalók:
  • 2 ek olíva olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tk só
  • 1 mk fehérbors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 ek tárkony
  • 1 ek liszt
  • 1 db nyúlgerinc
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 200 g zöldborsó
  • 1500 ml víz
  • 3 ek ételízesítő
  • 250 ml főzőtejszín
  • 2 ek citromlé
Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olíva olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és tárkonnyal. Amikor megpuhult a hagyma, megszórjuk liszttel, majd kicsit együtt pirítjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, majd beletesszük a nyúl darabokat. 


Hozzáadjuk a kockára vágott sárga- és fehérrépát. Ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a maradék vizet.


Közepes lángon addig főzzük, amíg nagyjából a hús meg nem puhul. A főzés háromnegyedénél beletesszük a borsót is, és az egészet készre főzzük.


Amikor minden puha, beleöntjük a főzőtejszínt, majd pár percig forraljuk még.


A főzés végén tehetünk bele ízlés szerint citromlevet, de aki nem szereti, ki is hagyhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése