2016. január 25., hétfő

Majonézes heringsaláta

Egy szlovák határ menti városban nőttem fel, így gyakran átjártunk vásárolni a „szomszédba”.

 Emlékszem még a Deli csokira, a Parenyica sajtra és természetesen a jó öreg ruszlira. Régi szép idők...

Manapság a férjem kedvéért szoktunk venni időnként, de legutóbb kicsit elméreteztük az adagot, többet vettünk a kelleténél. Itt jött a képbe az én egyik nagy kedvencem, a majonézes ruszli.

 Tudom, kissé megosztó étel, mert amikor szóba kerül, akkor az esetek 90 százalékában „fujjozik” mindenki. Azért én leírom a receptet, hogy benne legyen a kis gyűjteményben, hátha valaki kedvet kap hozzá. 🙂



Majonézes heringsaláta

Hozzávalók:
  • 500 g ruszli (ecetes hering saláta)
  • 200 g tejföl
  • 150 g majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet bors
  • 3 közepes csemege uborka
  • 1 közepes édeskés alma
Elkészítés:

A tejfölt kikeverjük a majonézzel, és a mustárral. Ízlés szerint cukrozzuk, borsozzuk. Ha szükségét érezzük picit meg is sózhatjuk. Nekem nem kellett bele.

A halat kivesszük a léből. Aki nem szereti a nagyon intenzív ízeket, az kicsit le is öblítheti. Falatnyi kockára vágjuk, majd az öntethez keverjük. Aki szereti a ruszli mellett lévő hagymát, azt is beleteheti. Én mindig beleteszem, mert imádom. 

A csemege uborkát és az almát apró kockára vágjuk, majd a salátához adjuk és alaposan összekeverjük.

Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése