2015. szeptember 5., szombat

Tejfölös-gombás csirkepörkölt

Férjecském egyik kedvence ez az étel, mindig az elsők között említi, amikor megkérdezem tőle, hogy mit főzzek. :) Egyszerű, nem kell fölötte állni a konyhában, mégis mennyei fogás. Imádjuk. :)

Tejfölös-gombás csirkepörkölt
Hozzávalók:

  • 4 ek olíva olaj
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb csirkecomb
  • 2 csirkemell filé
  • 300 g csiperkegomba
  • só, bors, őrölt kömény, majoránna
  • 2 db babérlevél
  • 3 tk pirospaprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 2 ek paradicsom püré
  • 300 g tejföl
  • 2 ek liszt

Elkészítés:

Az olíva olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. 


Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és majoránnával. Vizet adunk hozzá, majd egy botmixer segítségével pépesítjük, hogy jó sűrű szaftot kapjunk.
Belekeverjük a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a félbe vágott csirkecombokat és a nagyobb darabokra vágott csirkemellet. Beletesszük a babérlevelet, a paradicsom pürét, a darabokra vágott paradicsomot és a paprikát.



Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. A főzés befejezése előtt 10 perccel beletesszük a szeletekre vágott gombát és készre főzzük.


Egy edényben elkeverjük a tejfölt a liszttel, teszünk hozzá a pörkölt szaftból. 


Alaposan elkeverjük, és a pörkölthöz adjuk. 


Közepes lángon addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése