2015. szeptember 22., kedd

Milánói rizs

Ma egy nagy kedvencemet készítettem, ezt az ételt bármikor szívesen eszi az egész család. Ettől már csak a tésztás változatát imádom jobban, de most rizseztünk inkább. J Nagy örömömre, a kislányom kivételesen hajlandó volt a gombát is megenni, úgyhogy a mai főzést teljes sikernek könyvelem el. J

Milánói rizs

Hozzávalók:
  • 1 bögre (250 ml) jázmin rizs (lehet hagyományos vagy barna is)
  • 2 bögre víz
  • 2 tk. ételízesítő
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g konzerv gomba (természetesen frisset is tehetünk bele, nekem konzerv volt itthon)
  • 5 ek. olíva olaj
  • 200 g gépsonka
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • só, bors, őrölt kömény, oregánó
  • 1 babér levél
  • 2 tk zeller levél
  • 200 ml főzőtejszín

Elkészítés:

Egy lábasban felhevítünk 2 ek olíva olajat, rátesszük a rizst, és addig pirítjuk, amíg nagyjából ki nem fehéredik.
Felöntjük dupla adag vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, és pár percig kevergetés mellett forraljuk.
Lekapcsoljuk alatta a lángot, és a főzőlapon hagyva, lefedve puhára főzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük pirítani 3 ek olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval.
Hozzáadjuk a darabolt paradicsom konzervet, a babérlevelet, és a kockára vágott sonkát, majd alaposan összekeverjük.


Beletesszük a gombát és a zeller levelet, felöntjük 150 ml vízzel, majd közepes lángon puhára főzzük.



Hozzáöntjük a főzőtejszínt, és lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.



Beleforgatjuk a párolt rizst, majd reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése